Ridskola

VBR:s ridskola

Värnamobygdens Ryttarförening är av Svenska Ridsportsförbundet en kvalitetsmärkt ridskola. Vi vill erbjuda ridutbildning med kvalité för alla nivåer av ryttare, vare sig du är nybörjare eller elitsatsande ryttare. Vår anläggning är vackert belägen intill Sörsjön. Vi har två ridhus, sandpaddock, gräsbana med bank och torrgrav samt vår fantastiska Sjöbana, 100 x 60 meter, med ebb/flod system.

Våra hästar och ponnyer är snälla och välutbildade, alla hästar har en individuell utbildningsplan och utbildas kontinuerligt av vår personal. Personalen är aktiva ryttare och tränar på regelbunden basis för våra huvudtränare; A-tränare Björn Carlsson i hoppning och B-tränare Sten Åstedt i dressyr. På så sätt säkerställer vi en hög kvalité och en röd tråd i vår undervisning

Ridlektioner i grupp

Vi erbjuder ridlektioner i grupp där du rider en eller flera gånger i veckan. I juniorgrupperna är det 6-10 elever och i seniorgrupperna 6-8 elever. Lektionstiden är 40 eller 50 minuter beroende på gruppnivå, i den tiden ingår upp och avsittning samt teori.

Ny elev har möjlighet att provrida tre gånger. Vill man inte fortsätta ska man säga upp sin plats minst fem dagar innan fjärde ridlektionen. Då betalar man endast för de tre gånger man ridit. Annars binder du upp dig för resten av terminen och hela ridavgiften betalas.

Se prislista här

Anmäl intresse

Barnridning "prova på"

Ungdomssektionen på ridskolan ordnar barnridning på söndagar kl. 16.00-17.00. Barnridningen sker varje söndag från 3/9-17/12, förutom 15/10, 12/11 och 19/11.

Ingen förbokning eller förkunskaper krävs. Ridningen är 15 minuter, upp- och avsittning ingår i lektionstiden. Hjälm finns att låna.

Följ gärna Ungdomssektionen på Instagram för att se uppdateringar kring barnridningen: Instagram: vbr_us

Pris: 75 kr/15 minuter. Biljettförsäljningen börjar kl. 15.30. Du betalar med swish på plats.

Ponnyskola

Ponnyskola är för barn från 6 år och uppåt. Här kommer vi att göra allt möjligt som har med hästar att göra. Det blir pyssel i stallet, du får lära dig att förstå hästen, sköta om den, borsta, sadla, tränsa mm. Det kommer att bli ridning, voltige mm. Hjälm finns att låna. Under kursens gång kommer eleverna att ta olika kunskapsmärken.

Ponnyskola är 10 gånger och kostar 140 kr/lektion vilket faktureras. Efter avslutad kurs fortsätter man i ridskolegrupp 1.

Se prislista här

Anmäl intresse

Handikappridning

Vi vill ha en ridskola anpassad för alla. Vår strävan är att förverkliga just detta. På vår anläggning har vi tillgång till lift, handikappramp samt handikappanpassad toalett. Vi erbjuder även terapivistelse utan ridning.

Se prislista här

Anmäl intresse

Lektionsöversikt

Terminsplanering

Utbildningsplan

Regler

Prislista

Stalltjänstschema