Ridskola

VBR:S RIDSKOLA

Värnamobygdens Ryttarförening är av Svenska Ridsportsförbundet en kvalitetsmärkt ridskola. Vi vill erbjuda ridutbildning med kvalité för alla nivåer av ryttare, vare sig du är nybörjare eller elitsatsande ryttare. Vår anläggning är vackert belägen intill Sörsjön, vi har två ridhus, sandpaddock, gräsbana med bank och torrgrav samt vår fantastiska Sjöbana 100*60m med ebb/flod system. Våra hästar och ponnyer är snälla och välutbildade, alla hästar har en individuell utbildningsplan och utbildas kontinuerligt av vår personal. Personalen är aktiva ryttare och tränar på regelbunden basis för våra huvudtränare; A-tränare Björn Carlsson i hoppning och B-tränare Sten Åstedt i dressyr. På så sätt säkerställer vi en hög kvalité och en röd tråd i vår undervisning.

GRUPPRIDNING

Vi erbjuder ridlektioner i grupp där du rider en/flera gånger i veckan. I junior grupperna är det 6-10 elever och i seniorgrupperna 6-8 elever. Lektionstiden är 40 el 50 min beroende på gruppnivå, i den tiden ingår upp och avsittning samt teori. Ny elev har möjlighet att provrida de tre första gångerna, vill man inte fortsätta i ridgruppen skall man säga upp sin plats minst 5 dagar innan fjärde ridlektionen. Då betalar man endast för de tre gånger man ridit. Annars binder du upp dig för resten av terminen och hela ridavgiften betalas.

BARNRIDNING

Ridskolan ordnar barnridning på söndagar kl 17.00-18.00. Ingen förbokning eller förkunskaper krävs. Ridningen är 15 min, upp och avsittning ingår i lektionstiden.
Hjälm finns att låna.

Pris: 60 kr/15 min, Biljettförsäljning börjar kl 16.40

PONNYSKOLA

Ponnyskola är för barn från 6 år och uppåt, här kommer vi att göra allt möjligt som har med hästar att göra. Det blir pyssel i stallet. Du får lära dig att förstå hästen, sköta om den, borsta, sadla, tränsa mm. Det kommer att bli ridning, voltige mm. Hjälm finns att låna. Under kursens gång kommer eleverna att ta olika kunskapsmärken. Ponnyskola är 10 ggr och kostar 140kr/lektion vilket faktureras. Efter avslutad kurs fortsätter man i ridskolegrupp 1.

HANDIKAPPRIDNING

Vi vill ha en ridskola anpassad för alla. Vår strävan är att förverkliga just detta. På vår anläggning har vi tillgång till lift, handikappramp samt handikappanpassad toalett. Vi erbjuder även terapivistelse utan ridning.

Lektionsöversikt

Terminsplanering

Utbildningsplan

Regler

Prislista

Stalltjänstschema