GRÖNT KORT – UTBILDNING 2020

GRÖNT KORT – UTBILDNING 2020

ANMÄLAN

Anmälan senast 6/2 till Ylva ylvasnet@netscape.net 070-3081024 eller frida@welshinfo.se 070-5831199, Frida.

NÄR?

Första träffen är måndagen den 17/2 klockan 17.30 i ridhusets cafeteria. Tidigare år har upplägget varit att vi träffas 3 gånger/vecka under 2 veckors tid, plus en sista gång då det är skriftligt prov. Det har fungerat bra och alla har blivit godkända. Vi får se ut dagar som de flesta kan.

VAD KRÄVS?

För att delta i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper. Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering).
Exempel på prestation som motsvarar det kravet är:
• Genomfört och godkänt Märke 3
• Fullföljt en start i någon av grenarnas lägsta tävlingsklass på klubbtävling
• Fullföljt ett Ryttartest eller Dressyrryttartest på klubbtävling
Eller motsvarande exempel som ovan i någon av ridsportens grenar
Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är ryttarens ridkunskap som skall intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare.

KOSTNAD

Kursavgiften är 700 kr.
Medtag gärna jämna pengar vid första träffen. Det går att betala med swish också.
I kursavgiften ingår registrering till SmRF, all kurslitteratur och fika.

FÖRBEREDELSE

På www.ridsport.se/grontkort finns mer information om Grönt Kort. Där finns också ett ridintyg som ska fyllas i av godkänd tränare/instruktör och lämnas in till oss som håller i kursen. Utan det intyget är man inte godkänd.
Ett konto i Tävlingsdatabasen (tdb.ridsport.se) behöver ni också ha. Där kommer ert bevis in på att ni klarat kursen. Det räcker att du (om du är över 18 år) ELLER målsman har konto.