Grönt Kort 2021

Grönt Kort 2021

Anmälan
Ange namn, adress, fullständigt personnummer, mobilnummer, mail och vilken klubb du är medlem i vid anmälan.
Vad kostar det?
Kursavgiften är 700 kr. Den är uppdelad i två inbetalningar, där 150 kr är en registrering så man får tillgång till självstudierna. Mer om det efter anmälan.
Vem ska ha ett grönt kort? Du som fyller 13 år i år eller är äldre kan ta grönt kort, men om du ska tävla och fyller 14 år under året måste du ha grönt kort – inga dispenser ges, så säkrast att ta det när du är 13. Alla kan gå kursen, bra om målsman deltar tillsammans med sin 13-14-åring
Hur är upplägget? Upplägget för kursen är helt nytt för året, endast med digitala delar. På grund av pandemin, kommer även träffarna och provtillfället att ske digitalt, via en plattform.
Vilka förkunskaper behövs? För att delta i en Grönt kort kurs måste man ha vissa förkunskaper. Ryttaren ska med en god sits på ett säkert sätt, balanserat och följsamt rida hästen i samtliga gångarter (inkluderat sadling, tränsning, visitering).
Exempel på prestation som motsvarar det kravet är: – Genomfört och godkänt Märke 3 – Fullföljt en start i någon av grenarnas lägsta tävlingsklass på klubbtävling – Fullföljt ett Ryttartest eller Dressyrryttartest på klubbtävling Eller motsvarande exempel som ovan i någon av ridsportens grenar.
Uppsuttna krav gäller dock inte målsman, det är ryttarens ridkunskap som skall intygas. Ridkunskapen intygas av lägst Ridlärare Level 1 eller C-tränare. För kusk intygas det av behörig tränare i körning.
Vi kommer att skicka länkar och närmare instruktioner om hela kursen när du anmält dig!
Välkommen med din anmälan!
Frida Johansson och Ylva Larsson
Anmälan sker senast 11/10 till Ylva (ylvasnet@netscape.net 070-308 10 24) eller Frida (frida@welshinfo.se 070-583 11